keskiviikko 26. elokuuta 2009

Sormien venyttelyä

Kaikenlaista kiirettä on elokuu pitänyt ja sama tulee jatkumaan vielä ensi kuun puolelle. Muutama helmipaketti on ollut matkallaan pari kuukautta ja varastossa ei ole oikein mitään - ei varsinkaan mitään inspiroivaa. Kertaakaan ei ole kolmen vuoden aikana paketti kadonnut, mutta nyt näyttää jo vähän epätoivoiselta. Mutta saahan niistä yksittäisistäkin, unohdetuista helmistä jotain aikaan :) Alkaa jo syksyä näkyä näissä kavereissa.Pin It

4 kommenttia:

 1. Moikka! Kommentoin nyt vanhempaa postausta kun tässä on kuvat kaikista kiinnostavista koruista, joista minulla olisi kysyttävää, jos sopii :)

  -Kun käytät koruissasi hopeaketjuja, niin punotko ketjut itse hopealangasta? Jos, niin oletko opetellut taidon ihan itse vai käynyt jollain kurssilla?

  -Kuinka sormuksen valmistaminen tapahtuu? Taotaanko se vai...? Teetkö kaiken renkaasta lähtien ihan itse? :) Onko hopea silloin vain iso klöntti, ja kuinka kivi kiinnitetään?

  -Millä tavalla olet tehnyt esimerkiksi uusimmassa postauksessa olevien korvisten "koukerot"? :)

  -Osaatko suositella jotain hyvää kirjaa, perusteosta, näin aloittelevalle ja kiinnostuneelle koruntekijälle?

  En tosiaan ole mikään liikesalaisuuksien urkkija, olen vain katsellut korujasi aina ihaillen ja miettinyt kuinka esim. sormus valmistuu. Olisi ihan mahtavaa jos jaksaisit vastata! :)

  VastaaPoista
 2. Koitan vastata :)

  -Osan ketjuista punon itse, pienemmät ketjut esim. kaulakoruissa ovat useimmin valmisketjuja. En ole käynyt koko koruiluaikana millään kurssilla vaan olen ammentanut oppini netistä ja kokeilemalla.

  -Hopeaklönttejä en sentään muokkaa vaan ostan hopeaa levynä ja lankoina. Levystä voi sahata sormukseen sopivan soiron ja esim. puolipyöreä lanka on oikein loistava sormuskäytössä. Juotan päät yhteen ja muotoilen sormuspinnan päällä sormuksen pyöreäksi vasaralla. Kivenistuksessa en käytä liimaa yms. vaan naputtelen hopeareunuksen kiven reunoille. Istutustapoja on monia.

  -Koukerot on tehty pyöröpihdeillä taivuttamalla päihin silmukat.

  -Valitettavasti en osaa, mutta Helmetistä löytyy kirjasuosituksiakin :D

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos ihan hurjana vastauksesta! :) Voi olla lähden kokeilemaan tuota hopeaketjupunontaa jossain vaiheessa, kansalaisopistolla järjestetään ilmeisesti ihan kursseja ko. aiheesta, jos sieltä saisi alkuopit!

  Olis kyllä hurjan hienoa oppia käsittelemään hopeaa sujuvasti, nimenomaan että saisi muokattua levystä sormuksen ja korvikset! :)

  Pitää tutustua josko Helmetistä bongaisin jonkun!

  VastaaPoista